Nascholingsagenda

Deze avond komt een delegatie van de vakgroep interne / MDL Bravis ons bijscholen over verschillende onderwerpen. Nieuwe collega’s (5 MDL artsen 1 oncoloog) worden voorgesteld. Het wordt een interactieve nascholing met ruimte om de samenwerking tussen huisarts en de vakgroep te bespreken.

Nicole de Grauw, hemato / oncoloog vertelt ons over anemie. Een veel gestelde diagnose, waar wij als huisarts veel kunnen behandelen. Maar ook vaak een reden om door te verwijzen naar de internist. Een nascholing over diagnostiek en behandeling van anemie. Waar liggende kansen voor samenwerking om een patiënt in zijn eigen omgeving te behandelen?

Michiel Stegenga, internist-endocrinoloog zal ingaan op nieuwe ontwikkelingen m.b.t. diagnostiek van schildkliernodi, waaronder de TIRADS-classificatie en het voorgestelde vervolgbeleid. Dit biedt aanknopingspunten voor wel of niet doorverwijzen naar de internist. Tevens zullen verdere diagnostiek (cytologische punctie) besproken worden, en nieuwe ontwikkelingen in de behandeling van schildkliercarcinoom, waaronder de netwerkzorg die ook hier zijn intrede heeft gedaan. Hyper- en hypothyreoidie wanneer verwijzen naar de specialist?

Merel Tielemans,  MDL arts: praat ons bij over non alcoholische leversteatose (NASH). Nieuwe ontwikkellingen rond behandeling en diagnostiek. Wat is de rol van de fibroscan?

Danieël Geerse, nefroloog vertelt over work-up van een patiënt met proteïnurie.

 

 

Deelname: €60,00

Datum

Monday 02 November 2020
19:15 - 22:15

Locatie

Restaurant Moerstede
Vogelenzang 5, 4614 PP Bergen op Zoom
0164-258800

Organisator

Nicole van Os

Agenda (1 bijeenkomst)

NascholingDatum
Reumatologie, Gewrichtige Zakendinsdag 15 december 2020Inschrijven is momenteel niet mogelijk.