‹ Terug naar overzicht

Harmen Krepel, nefroloog in het Bravis Ziekenhuis Roosendaal, neemt ons vanavond mee naar de duizelingwekkende stromen van de nier.

Onze kennis over de anatomie en de fysiologie van de nier worden opgepoetst. Prevalentie / incidentie van veel voorkomende nierproblemen worden besproken.

Ouderen en diabeten met een marginale nierfunctie, die hebben we allemaal. Maar hoeveel patiënten met een donor nier of nierdialyse heeft u?  Weinig vermoed ik. Dus doen wij goed werk, of zijn er andere redenen? Wanneer start je nierfunctievervangende behandeling?

Transmurale afspraken bij een verslechtering van de nierfunctie. Hoe verloopt dat in de regio? Een mooie gelegenheid om met de specialist hierover te spreken. Wat kunnen we zelf en wie kunnen we beter  verwijzen?

Welke medicatie zetten we het beste in, welke laten we beter achterwege?

De impact van nierdialyse is groot. Een mogelijkheid om thuis te dialyseren zou daar verbetering in kunnen brengen. Na de pauze spreekt Harmen Krepel over dit unieke zorg programma in de regio.

Een boeiende avond waar we onze kennis opfrissen, transmurale afspraken kunnen maken en nieuwe interessante  inzichten worden besproken.

Datum

Monday 09 May 2016
19:15 - 22:15

Locatie

Restaurant Moerstede
Vogelenzang 5, 4614 PP Bergen op Zoom
0164-25.88.00

Presentatie

Download bijbehorende presentatie ›

Organisatoren

Nicole van Os
Eric de Korte