‹ Terug naar overzicht

“Een kijk in de huid”

 

Milan Tjioe, dermatoloog, Bravis ziekenhuis locatie Bergen op Zoom komt ons vertellen en tonen wat wij zouden kunnen zien met behulp van de dermatoscoop.

Dermatoscopie wordt namelijk steeds meer gebruikt in de spreek-/onderzoekskamer van de huisarts om snel te beoordelen of ‘dat vlekje’ waarmee onze patiënten komen benigne is of misschien toch verder beoordeeld en behandelend moet worden door de dermatologen.

Dat herhaalde scholing belangrijk is zien we terug in het feit dat dit alweer de derde keer is dat de WDH dit onderwerp ten gehore brengt. Wij worden hierin gesterkt door de recente artikelen in Huisarts en Wetenschap, Dermatoscopie in de huisartsenpraktijk 1 2015;58(1):38-41 “De huisarts speelt een belangrijke rol bij de diagnostiek van maligne huidafwijkingen. Dermatoscopie maakt structuren in de huid zichtbaar die met het blote oog niet waarneembaar zijn. Het lijkt erop dat deze methode, mits goed toegepast, zal leiden tot minder verwijzingen en minder excisies van in principe benigne afwijkingen ” en Dermatoscopie in de huisartsenpraktijk 2 2015;58(2):90-3 “Belangrijk is dat voor het toepassen van dermatoscopie in de huisartsenpraktijk een gedegen scholing noodzakelijk is”. Recente aandacht in de media via verontruste dermatologen die waarschuwen voor teveel blootstelling aan schadelijke UV-straling via zonnebanken in relatie tot huidmaligniteiten maakt dit onderwerp helemaal actueel.

Een interactieve avond ligt in het verschiet en kan levendiger worden als zowel meer ervaren en ook beginnende ‘dermatoscopisten’ acte de presence geven. Stuur dermatoscopiefoto’s uit de eigen praktijk graag op naar Milan Tjioe, dermatoloog:  m.tjioe@bravis.nl

 

 

 

Datum

Monday 06 July 2015
19:30 - 22:15

Locatie

Restaurant Moerstede
Vogelenzang 5
4614 PP Bergen op Zoom
0164-258800

Presentatie

Download bijbehorende presentatie ›

Organisatoren

Dragan Vukosavljevic
Eric de Korte