‹ Terug naar overzicht

Recent verscheen er een nieuwe loot aan de boom van de NHG standaarden. ADHD bij kinderen. Betreffende kinderen vertonen onoplettend gedrag dat disproportioneel en leeftijd inadequaat is.  Ze stuiteren of dromen weg.

In de hedendaagse  maatschappij wordt dit gedrag afgekeurd en als storend bestempeld. De positieve kanten van deze kinderen; drang tot verkennen,  nieuwsgierigheid en creativiteit worden vaak niet herkend. Ouders kunnen gek worden van hun ‘stuiterballen’ of van hun kroost dat niet op aarde wil landen. De kinderen zelf kunnen moeite hebben met meekomen op school en met aansluiting vinden bij leeftijdsgenoten. Er zijn veel verschillende vormen van ADHD.

Toine van der Velden, kinderarts sociale pediatrie, verbonden aan praktijk Memo Bergen op Zoom en Erwin de Roo, klinisch psycholoog en jeugdpsycholoog verbonden aan K&J Roosendaal, komen spreken over alles wat je moet weten over ADHD bij kinderen. Waarom hoorden we er vroeger niks over en lijkt nu haast ieder druk of dromerig kind ADHD te hebben? Zijn er anatomische en/of biochemische verklaringen? Hoe stellen we de diagnose? Wat kunnen we als huisarts zelf? Wie moeten we verwijzen? Welke behandelingen zijn er en wat is het belang van continuïteit

Titel naar het gelijknamige jeugdboek van Guurtje Leguijt

 

Datum

Thursday 19 March 2015
19:30 - 22:15

Locatie

Restaurant Moerstede
Vogelenzang 5
Bergen op Zoom
0164-258800

Presentatie

Download bijbehorende presentatie ›

Organisatoren

Nicole van Os