‹ Terug naar overzicht

 

Update hart- en vaatziekten 2013.

In de praktijk van alledag heeft het cardiovasculair risicomanagement inmiddels een vaste plaats gekregen. Hierdoor krijgen we ook steeds meer te maken met patiënten met cardiovasculaire aandoeningen. We hebben de mensen met een verhoogd risico steeds beter in beeld. Maar herkennen we ook adequaat de symptomen van bijvoorbeeld een TIA? Hoe FAST moeten we zijn in de eerste lijn en wat is het vervolgtraject? Hoe te handelen bij acuut coronair syndroom? Wat doen we met (de nieuwe) antistolling bij ritmestoornissen?

De laatste jaren zijn er nogal wat updates geweest in de richtlijnen van hart- en vaatziekten en er zijn er nog een aantal in aantocht. Vanavond wil ik de highlights van de herziene richtlijnen Beroerte, Acuut coronair syndroom en Atrium fibrilleren voor het voetlicht laten komen.

Aan de hand van een powerpoint presentatie en casuïstiek probeer ik in deze interactieve bijeenkomst een praktisch kader te schetsen van de meest recente richtlijnen.

Ester Wesseling, huisarts te Roosendaal, kaderhuisarts Hart- en Vaatziekten. Wetenschappelijk docent aan de Huisartsopleiding, Erasmus MC Rotterdam.

Datum

Wednesday 20 November 2013
19:00 - 22:15

Locatie

Herstaco-stadion (RBC)
Borchwerf 4,
4704 RG Roosendaal
0165 - 32 82 59

Presentatie

De presentatie is (nog) niet beschikbaar.

Organisator

Eric de Korte