‹ Terug naar overzicht

Een groot deel van ons dagelijks werk betreft lichamelijk onvoldoende verklaarde klachten. Het zou 30% van alle consulten bij de huisarts betreffen. Veel patiënten kampen zelfs langdurig met SOLK.  Zij worden hierdoor belemmerd in hun dagelijks functioneren.

Erik Schuurman is cognitief gedragsmatig trainer / fysiotherapeut bij Winnock. Samen met een multidisciplinair team van artsen, psychologen, ergotherapeuten en re-integratie deskundigen, behandelt hij mensen met langdurige SOLK. Hij geeft in het hele land nascholingen voor huisartsen en bedrijfsartsen over dit onderwerp.

Erik vertelt ons vanavond de  feiten van SOLK. Prevalentie, werkverzuim en hoge zorg consumptie bij de huisarts, de medisch specialist en paramedici. Daarnaast zal hij ons handvatten geven om SOLK tijdig te herkennen en chroniciteit te voorkomen. Zo kunnen wij als huisarts vanuit adequate communicatie met de patiënt het verschil maken tussen over-diagnostiek van somatische klachten en onder-behandeling van cognitieve, emotionele, gedragsmatige en sociale aspecten.

Inbreng van uw ervaringen met SOLK patiënten in de praktijk  zorgen voor een interactieve leerzame avond.

Datum

Tuesday 21 February 2017
19:15 - 22:15

Locatie

Moerstede
Vogelenzang 5
Bergen op Zoom
0164-25.88.00

Presentatie

De presentatie is (nog) niet beschikbaar.

Organisator

Nicole van Os