‹ Terug naar overzicht

We zien ze meerdere malen per dag, de stereotype snurkende patiënt en zijn ‘klagende echtgenote’. Al jaren gescheiden van bed omdat zij anders niet kan slapen. Vage klachten als moeheid, niet uitgeslapen wakker worden en van de schrik wakker worden kennen we wellicht allemaal wel eens met fases. Maar bij doorvragen blijkt verrassend vaker dat het snurken niet zomaar snurken is. Dat de adem wel vaker stil valt.

 

Hoewel dit jaren geleden misschien onschuldig leek, weten we gelukkig inmiddels dat slaapapnoe de kans op cardiovasculaire events fors verhoogd. Maar ook de kans op arbeidsongeschiktheid en burn-out blijkt significant hoger bij mensen met slaapapnoe.

 

Alle reden voor ons om een avond de verdieping in te gaan over OSAS. Wat doen we met de snurkende patient? Naar wie verwijzen wij en wat gaat er daarna gebeuren?

 

Marieke van der Heide, KNO-arts Bravis ziekenhuis Bergen op Zoom en Marieke Kuipers- de Heer, longarts Bravis ziekenhuis Roosendaal gaan ons deze avond bijpraten over dit onderwerp.

 

Komt allen!

Datum

Monday 28 November 2016
19:00 - 22:15

Locatie

Restaurant Moerstede
Vogelenzang 5, 4614 PP Bergen op Zoom
0164-258800

Presentatie

Download bijbehorende presentatie ›

Organisatoren


Dragan Vukosavljevic