‹ Terug naar overzicht

Een patiënt met diarree, bof of scabiës. Vooral deze laatste ziekte is steeds vaker een probleem in woonvormen voor ouderen of verstandelijk gehandicapten. Herkent u dit en wat doet u?
Aan de hand van casuïstiek en presentaties gaan we in op de samenwerking tussen GGD en huisarts bij veel voorkomende uitbraken van infectieziekten.

Stijn Raven (3 april), Geert van Dijk (29 maart), arts infectieziektebestrijding GGD West Brabant in samenwerking met Dr. M. Tjioe (29 maart), dermatoloog Lievensberg Ziekenhuis,
mw K.C. Noz (3 april), dermatoloog Franciscus Ziekenhuis

Bij het verlies van een geliefd familielid treedt een rouwproces in werking. Is dit rouwproces bij kinderen ook aanwezig en hoe werkt dit dan? Hoe doen ze dat en wat willen ze? Hoe herkennen we het en hoe moeten we er mee omgaan? Wat kun je als huisarts hierin betekenen en wat voor verwijsmogelijkheden hebben wij hierin?
Ineke van Essen heeft haar praktijk in Utrecht. Zij heeft onderzoek gedaan naar rouwverwerking bij kinderen en heeft dit in haar boek “Ik krijg tranen in mijn ogen als ik aan je denk” gepubliceerd. Zij zal ons in het middagprogramma hierover bijspijkeren.

Datum

Tuesday 03 April 2012
08:30 - 16:45

Locatie

De Raayberg
Antwerpsestraatweg 267
4624 JH Bergen op Zoom
0164 233 675

Presentatie

Download bijbehorende presentatie ›

Organisatoren

Gaston van de Weijer
Nicole van Os