‹ Terug naar overzicht

Regelmatig worden wij geconfronteerd binnen onze diensten met hulpvragen van verzorgers en begeleidend personeel van geretardeerd patiënten of patiënten met een bijzondere syndromen waarbij geestelijke retardatie bij komt kijken.

Vaak zitten we dan met handen in het haar. Wat moeten we hier nu mee, waarom reageert deze patiënt anders dan anders volgens de begeleiders. Missen we iets of zien we iets over het hoofd? Wat moeten we hier nu mee?

Het is inderdaad niet eenvoudig, want deze patiënten kunnen hun verhaal niet goed doen, ze kunnen ons niet duidelijk maken wat er aan mankeert, zoals een normaal ontwikkeld persoon dit wel kan. We moeten maar aannemen wat de begeleider/verzorger vertelt.  Deze uit zijn bezorgdheid zeer uitdrukkelijk.  Wie moeten we nou behandelen de patiënt of de verzorger?

Michiel Vermaak is arts verstandelijk gehandicapten en hakt dagelijks met dit bijltje. Hij vertelt vanavond over de zorg en aandoeningen van verstandelijk gehandicapten. Hij probeert ons handvatten te geven hoe we met deze patienten moeten omgaan en hoe ook met de verzorgers en ook wat de valkuilen binnen deze groep zijn .

Het belooft weer een interessante avond te worden.

Indien U vragen heeft zou ik u willen verzoeken deze al vooraf in te dienen zodat dat Michiel Vermaak zich hierop kan voorbereiden

Datum

Tuesday 24 June 2014
19:30 - 22:00

Locatie

Restaurant Moerstede
Vogelenzang 5
4614 PP Bergen op Zoom

Presentatie

De presentatie is (nog) niet beschikbaar.

Organisator

Gaston van de Weijer