‹ Terug naar overzicht

Zangeres zonder stem… Muziek en revalidatie

 

Wist u dat er in Nederland evenveel musici en dansers zijn als sporters? En, dat de meerderheid van de (semi) professionele musici klachten heeft die een potentiële bedreiging vormen voor de carrière.  Klachten van bijvoorbeeld het houding- en bewegingsapparaat, de  longen,  de stem, het gehoor, cardiaal, maar ook huid- en  tandheelkundige problemen.

In deze nascholing krijgt u in het eerste gedeelte een goed beeld van de muziekgeneeskunde met praktische adviezen. In het tweede deel van de avond worden  vele stress gerelateerde chronische beelden, klachten van het houding- en bewegingsapparaat, prikkelbare darm syndroom en functionele ademhalingsproblemen behandeld vanuit het perspectief van de revalidatiearts.

 

Na sportgeneeskunde is muziek- en dansgeneeskunde een van de nieuwste vakgebieden in ontwikkeling. Kees Hein Woldendorp  is oprichter van de polikliniek voor ‘Muziek en Revalidatie’ bij Revalidatie Friesland en promoveert binnen dit deelgebied. Wat te denken van het beoordelen van een pianist met handproblemen die ‘met 200 km per uur’ over de pianotoetsen gaat, een slagwerker met 20 slagen per seconde (!)  of een trompettist met embouchureproblemen. Wat zou u doen?

 

Onze gastspreker, Kees Hein Woldendorp, revalidatiearts uit het verre Friesland, zal garant staan voor een spetterende avond waarbij de handen ook uit de mouwen gaan…

Datum

Monday 17 November 2014
19:30 - 22:15

Locatie

Brasserie Tivoli
Jezuïetenplein 33
4731 HX te Oudenbosch
0165-726996

Presentatie

De presentatie is (nog) niet beschikbaar.

Organisatoren


Eric de Korte